10 Şubat 2011 Perşembe

11 Şubat 2011 Cuma 10:30 Tünel Meydanı

BASIN BÜLTENİ
Beyoğlu Koruma Planlarına İtiraz Ediyoruz!

11 Şubat 2011 Cuma günü saat 10:30’da Tünel Meydanında buluşalım!

İtirazlar yağmur gibi. Şu ana kadar yüzlerce itiraz dilekçesi Beyoğlu Belediyesine teslim edildi.
11 Şubat 2011 Cuma günü binlerce itiraz dilekçesi, itirazlara öncülük yapan başta Ayaspaşa, Cihangir ve Galata Dernekleri olmak üzere, çeşitli sivil toplum örgütleri ve itirazlara imza atan yurttaşlarca Belediye’ye topluca götürülecek.

Cuma Saat 10.30’da Tünel Meydanında buluşacak Beyoğlulular belediye önüne gelerek önce bir basın açıklaması yapacak, ardından dilekçeleri belediyeye elden teslim edecekler.

Başlangıçta itiraz dilekçelerini almakta güçlük çıkartan belediye görevlileri, geri adım atarak gelen dilekçeleri almaya başladılar.

Belediye görevlileri başvuru sahiplerinde önce tapu fotokopisi istiyorlardı. Oysa itirazlar -yalnızca- mülkiyet haklarımıza değil. Kapatılan yeşil alanlar, kapatılma olasılığına açık hale getirilen okullar, yok edilecek olan tarihi doku, yozlaşan kültür, şehrin genel trafiğe açılan daracık sokaklar, durup dururken araç trafiğine kapatılan sokaklar, depreme karşı alınabilecek önlemlerden mahrum bırakılmamız… Bunların hepsi yaşam haklarımıza tecavüzdür. İtiraz için sadece insan olmamız ve kiracı da olsak burada yaşıyor olmamız yeterlidir.

İtiraz dilekçelerinin toplu teslimi etkinliğimiz sırasında değerli basın mensuplarının aramızda olmasını, bu toplumsal direnişi kamuoyu ile paylaşmak konusunda bizlerle dayanışma içinde olmalarını dileriz.


11 Şubat Cuma 10:30 da Tünel Meydanı
12 Şubat Cumartesi 14:00 Cihangir Sanatkarlar Parkı

BULUŞALIM. VATANDAŞLIK HAKLARIMIZI SAVUNALIM!


BEYOĞLU SEMT DERNEKLERİ PLATFORMU www.beyoglukorumaplanlari.blogspot.com
Ayaspaşa Güzelleştirme ve Çevre Koruma Derneği /Asmalımescit Derneği / Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği / Beyoğlu Eğlence İşyeri Sahipleri Derneği / Cihangir Güzelleştirme Derneği / Galata Derneği / Piyale Paşa Derneği / Destek alınan kuruluşlar: TMMOB Mimarlar Odası - İstanbul Büyükkent Şubesi http://www.mimarist.org TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi http://www.spoist.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder